Nikoismusic.com Popular articles Is antibiotica nodig na wortelkanaalbehandeling?

Is antibiotica nodig na wortelkanaalbehandeling?

Is antibiotica nodig na wortelkanaalbehandeling?

In de meeste situaties is het vaak toch een kwestie van tijd en zullen de klachten vanzelf afnemen. Mocht de pijn ontstaan door deze ontsteking niet vanzelf verdwijnen, dan krijgt u antibiotica kuur voor 1 of 2 weken van de tandarts zodat de ontsteking ermee geremd wordt.

Waarom moet een wortelkanaalbehandeling in twee keer?

De wortelkanaalbehandeling kan binnen een half uur klaar zijn, maar ook zo 2,5 uur. Daarnaast kan het zo zijn dat de behandeling in twee keer moet gebeuren. De reden hiervoor is dat een ontstoken wortelkanaal erg veel pijn kan doen.

Kan een wortelkanaalbehandeling in 1 keer?

Een wortelkanaalbehandeling( “zenuwbehandeling”) kan meestal niet in 1 keer afgemaakt worden. Tijdens de eerste behandeling wordt de kies of tand van binnen schoongemaakt en het geïnfecteerde zenuwweefsel weggehaald. Er wordt dan een lichaams-vriendelijk medicijn aangebracht met een noodvulling.

Wat gebeurt er na een wortelkanaalbehandeling?

Na de behandeling. De wortelkanalen zijn gereinigd en gevuld en u zult merken dat de klachten snel verdwijnen. Wel kunt u een aantal maanden tot een half jaar na de behandeling nog milde klachten ervaren, dit hoort bij het normale genezingsproces. Het kan zelfs nog enkele jaren duren voordat het volledig is genezen.

Hoe gevaarlijk is een wortelkanaalbehandeling?

Een tand of kies kan tijdens een wortelkanaalbehandeling beschadigd raken of breken. De tand of kies moet dan gerestaureerd worden. Tijdens de behandeling kunnen er perforaties ontstaan. Dit zijn onbedoelde openingen naar tandvlees of het kaakbot.

Hoe voelt een ontstoken wortelkanaal?

De symptomen van een wortelkanaal ontsteking zijn: Gevoelig tanden bij het drinken van koude- of warme dranken. Voortdurend kloppende pijn in tanden, kiezen of kaak. Pijn bij het kauwen.

Hoe lang kan een noodvulling blijven zitten?

De kies/tand is afgesloten met een tijdelijke vulling. Deze vulling kan maximaal 3 maand blijven zitten. Ons advies is om de wortelkanaalbehandeling te laten afmaken binnen een maand na de start van de behandeling.