Nikoismusic.com Other Wat te doen bij ontsteking na wortelkanaalbehandeling?

Wat te doen bij ontsteking na wortelkanaalbehandeling?

Wat te doen bij ontsteking na wortelkanaalbehandeling?

Meestal trekt dit enkele dagen na de wortelkanaalbehandeling vanzelf weer weg. Wij raden aan om een ibuprofen of paracetamol in te nemen om de pijn tegen te gaan. Direct na de behandeling kunt u uw gebit en tandvlees weer reinigen zoals u dat gewend bent.

Waar pijn bij wortelkanaalbehandeling?

De klachten die ontstaan bij een wortelkanaalontsteking zijn niet altijd duidelijk merkbaar. In sommige gevallen ervaart u heftige pijnklachten maar soms blijft het bij gevoeligheid van tanden of kiezen. Wanneer het tandweefsel in het wortelkanaal eenmaal ontstoken is, zal dit niet vanzelf weer genezen.

Hoe lang niet eten en drinken na wortelkanaalbehandeling?

Na de behandeling blijft de verdoving nog één à twee uur doorwerken. Wij raden u aan om nog even met eten, drinken en roken te wachten. Door de verdoving merkt u niet wanneer u op uw wang of lip bijt of uw mond verbrandt.

Hoe lang duurt het voordat een zenuw afsterft?

Is de irritatie van de zenuw te groot dan zal de zenuw langzaam afsterven (dagen tot maanden). Hierbij treden wisselend pijnklachten en pijnvrije periodes op. Is de zenuw eenmaal geheel afgestorven dan zal het dode zenuwmateriaal een ontstekingsreactie in de omgeving van de kies veroorzaken.

Wat doet kaakchirurg bij ontsteking?

Wanneer uw tand of kies ontstoken is, is de eerste behandeling meestal een wortelkanaalbehandeling door de tandarts. Soms gaat de tand weer ontsteken. Dan kan de kaakchirurg uw wortelpunten inkorten en zo de ontsteking weghalen.

Hoe voelt napijn wortelkanaalbehandeling?

De napijn die u na uw behandeling ervaart, verdwijnt na ongeveer een week. Deze pijn voelt u met name bij kauwen, dichtbijten, tikken of andere krachten op uw tand of kies. In uitzonderlijke situaties duurt het herstel langer en kunnen de klachten enige weken aanwezig blijven.

Wat veroorzaakt wortelkanaalbehandeling?

Dit kan meerdere oorzaken hebben waaronder het bederf van een tand of kies, een klap op de tand of kies, of een lekkende vulling. In veel gevallen zijn bacteriën de veroorzakers van een ontsteking van het wortelkanaal waardoor een wortelkanaalbehandeling nodig is.